WEBSITE CASE STUDY

Generalna estetika i layout websajta

Generalna Estetika

Generalna estetika cijelog websajata u skladu je sa konceptom mog brendiranja i kako ja to nazivam bojenja carstva. Cijela web stranica brendirana je ilustracijama koje mastovito prikazuju sekcije iste. Kombinacija Narandzaste te dvije nijanse plave ide odlicno uz layout i ilustracije weba. Takodjer sam kombinovao ilustracije i sa slikama kao sto je na primjeru Home stranice gdje sam svoj portret ukrasio i obogatio zanimljivim ilustracijama.

Home page

Hero Sekcija

Za Hero sekciju zelio sam ici sa necim sto ce uistinu objedniti citav vizuelni koncept stranice, a i u isto vrijeme na slikovit nacin pomocu ilustracije pretstaviti moj kreativni posao. Kontrast bijele i narandzste boje mi je jedan od najomiljeniji tako da sam cak i dugme ostavio bijele boje.

Odmah ispod nalaze se moji projekti u galeriji koja se skrola, a pored nje opisan je nacin na koji obavljam svoj posao. Ispod se nalaze posljednjih 9 projekata koji su linklani i dostupni odmah, a ispod njih svakako contact i footer.

About i Contact sekcija websitea.

About i Contact

Kada je u pitanju ova sekcija tu sam pokusao na kreativan nacin ostaviti website i dalje brendiranim kroz ilustaracije u istom stilu. Na sekciji about predstavio sam to sa mnostovo ilustracija koje me opisuju dok u sekciji contact telfon je taj koji nam ukazuje o cemu se radi. Sekcija about je ispunjena mojom pricom koja me opisuje te mojom slikom koja je sa desne strane, dok u sekciji contact sam ubacio contact form kako bi bilo lako i pristupacno svima koji posjete web da me kontaktiraju, i pored toga ubacio osnovne info kao sto su inistagram, facebook, adresa, email…

Postovi i Case Study

Dosli smo i do posljednjeg dijela postova i case studija. Kada je u pitanju portofolio, te postovi tu nisam zelio mnogo da komplikujem stvari vec naprotiv, da ih uprostim i ucinim sto laksim za snalazenje i dobar pregled svega sto na njima imam. U svaki sam uvrstio jedan pokretni galerijski tab kako bih imao brzi pristup svim bitnim elementima jednog posta, pa tek onda ispod jednu galeriju koja je obuhvatala citav projekat. Sto se tice Case Studija tu sam se takodjer vodio istom filozofijom i sve stvari pokusao maksimalno pojednostaviti kako ne bih gubio na vaznosti svih informacija koje sam uvrstio. Sve u svemu jedan uspijesan projekat iza mene koji je objedinio sve dosadasnje i koji je ispao bas onako kako sam zelio.