MILK BRANDING

————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

MILKY LAND

“Otkriji univerzum pun mlijeka” je coptwrite kompanije Milky Land koja njima promovise svoju ponudu najukusnijih mlijeka. Ciljana grupa samog projekta jesu djeca, pa tako kroz zanimljiv i poucan sadrzaj koncepta i samog proizvoda pokusavam privuci njihovu paznju.

Naime za Milky Land koji konceptualno gaji tematiku svemira, kako svojim logotipom tako i svojim nazivom, Osmislio sam koncept brendiranja okusa mlijka povezujuci ih sa onim najpoznatijim planetama u nasem svemir, tako da svaki bude vizelno a i tematicki jedinstven.

2020

.3

” Jedan univerzum, tri okusa” slogan mog porodicnog pakiranja koji se sastoji od po 4 pakovanja svakog od okusa te dolazi u jako primamljivom i prakticnom kartonskom koferu. Svaki od okusa nije slucajno vezan za planetu koja ga brendira jer boja planeta je ta koja nas asocira na isti, pa tako u ponudi okusa imam “Choco Jupiter” koji je povezan sa mlijekom i okusom od cokolade, “Vanilla Saturn” zuckaste ambalaze kao i planete saturn koja pretstavlja mlijeko okusa od vanilije. Te “Moon Milk” koji je ciste bijele boje a pretstavlja obicno mlijeko bez dodatnih okusa. Svako pakovanje na sebi ima i edukativni sadrzaj koji nam moze posluziti da saznamo neke nove znamenitosti o planetama sa pakovanja..