PHOTO SEQUENCE

about project.

MIX MEDIA

MIx Media ili Foto kolaz je kao sto i sam naziv govori, mix svih dostuoni izvora koji su nam pristupacni te kreiranje naracije miksanjem istih.

Moj koncept mix medije zasniva se na kultinim sportskim fotografijama miksanim sa studijiskom izvedbom kojom pricam naraciju samog koncepta fotografija.

Koncept se zasniva na najvecim sporstskim skadnalima u historiji sporta. Pretstavljeni su kroz svoje klutne fotografije a parodio i narativ kreiran studijskom imitacijom. Naime Rodman, Amstorg i Woods su sportisti koji su pored ogromnih sportskih uspijeha u svojoim dugogodisnjim karijerama, bili etiketirani i ponajvecim skandalima u historiji sporta. Tako je Rodman kosarkas Chicago Bullsa bio prvi covjek na svijetu koji je sam sebe ozenio, te tako privukao paznju citavog svijeta. Amstrong je sigurno jedan od najvecih u historiji biciklizma ali kraj njegove karijere obiljezio je skadnal pada na doping testu i oduzimanja njegovih titula koje je osvojio ilegalno. I Woods kao jedan od najvecih golfera ikad ali i jako pozant po svojim preljubama i varanjem svoje supruge.

NAJVECI SPORTSKI SKANDALI MIX MEDIA