4F LOGO

about project

4F FILM FESTIVAL

“4F” logo ili logo za ” Fundamental Freedom Film Festival” je vjerovatno najstariji projekat mog portofolio sadrzaja, te samim tim jedan od prvih, kao i prva iskustva i susretanja sa nekim konceptualnim problemima i rijesavnjima istih.

Naime na prvoj godini studija Internacionalni Univerzite Burch organizovao je filmski festival pod nazivom ” Fundamental Freedom Film Festival” te vizuelni identitet festivala i festivalskih promotivnih majica prepustio studentima kao neki vid takmicenja, gdje bi najbolji bio taj koji ce se i koristiti u prave svrhe filmskog festivala koji se odrzava na univerzitetu.

“4F” na izgled je primamljiv i lagan projekat, medjutim vracajuci sjecanje na brucoske dane i nivo znanja koji sam posjedovao izgledao je kao nemoguca misija. Jednostavan koncept koji sa 4 slova F daje na masti mnogo ideja ali i ogranicava bio je izazov koji sam rijesio u dva primjeraka jer se na kraju ni sam nisam mogao odluciti sa kojim da idem (mada mi je iz ove perspektive prvi pravi favorit). Skrivena cetri slova sa filmoskom trakom u sredini kao logo i opcija za zenske festivalske majice, te reziserska tabla sa slovom F kao muska opcija za logo i festivalsku majicu.